Bubbles foer Bubbels

In het bubbelbadje krijgt het kindje een speciaal en volkomen veilig drijfbandje om de hals geplaatst, waarna het gedurende een 30-tal minuten naar hartenlust kan spartelen en genieten van de vrijheid en gewichtloosheid die het in het water ervaart.
De meeste kindjes brengen hun dagen liggend of lekker gekneld in de armen van hun ouders of in een kinderzitje door, je kan je dus inbeelden wat voor kick dit geeft. De meesten kraaien van plezier, spartelen alle kanten uit en dat is erg schattig. Het bevordert ook hun emotionele en fysieke groei.

Praktisch

We raden aan jouw baby zo’n uurtje voor de sessie te voeden en alvast een flesje bij de hand te houden voor erna. Een wellness sessie maakt kindjes immers hongerig.
Ook oververmoeide baby’s zullen niet goed reageren op de stormvloed aan nieuwe prikkels, probeer je kindje dus na een goed dutje mee te brengen.

Hygiëne

In onze baby jacuzzi’s  wordt geen chloor gebruikt en worden de badjes na elke sessie grondig gereinigd, ontsmet en van vers water voorzien. De Hoge Gezondheidsraad raadt grote hoeveelheden chloor, zoals je ze in de meeste openbare zwembaden terugvindt, af onder één jaar omdat het vooral aan de huid en longen veel schade kan veroorzaken.
Verder breng je uiteraard schone luiers en lekker zachte kledij mee om het ontspannende gevoel extra lang te bewaren. 
Wij voorzien zelf de zwemluier, massageolie en handdoeken.

Is de drijfring veilig?

Helemaal! De doorsnede van zo’n ring is meestal negen centimeter, eentje minder dan het gemiddelde babyhoofdje, en het kan een gewicht van twintig kilo drijvende houden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je baby eruit zal glijden. Er wordt ook geen druk uitgeoefend op de nek aangezien de kin en het achterhoofd extra steun krijgen van het bandje. De meeste jonge baby’s voelen de ring trouwens niet zitten aangezien ze gewichtloos zijn in het water.

Wanneer is de baby spa een slecht idee?

In het geval van ziekte, hoge koorts en ontstekingen laat je dit beter aan jou en je baby voorbijgaan -opgelet: dit betekent ook dat je na een vaccinatie, wanneer de kans op koorts stijgt, best thuis blijft.
Heeft je baby last van uitslag of eczeem? Vraag dan eerst raad aan de pediater